ZAČNI S TÝM TY!

Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im. V tom je celý zákon i proroci. Evanjelium podľa Matúša 7,12

„Za všetko, čoho sme dostali viac než ostatní – či už v oblasti výchovy a vzdelania, v povahovej ušľachtilosti, v kresťanskej výchove, alebo náboženských zážitkoch –, sme dlžníkmi tým, ktorým sa toho dostalo menej. Pokiaľ je to v našich silách, máme im slúžiť. Ak sme silní, máme pomáhať slabým.
Anjeli slávy, ktorí ustavične hľadia na tvár nebeského Otca, majú radosť, keď môžu slúžiť jeho maličkým. Sú vždy tam, kde ich najviac treba. Pomáhajú tým, ktorí bojujú najťažšie boje sami so sebou a žijú v najhoršom prostredí. Zvlášť sa starajú o slabých, chvejúcich sa jedincov, ktorí majú veľa nedokonalých povahových rysov. Sebeckým ľuďom pripadá ponižujúce slúžiť nešťastným ľuďom, ktorí majú zlý charakter. Ale čistí, bezhriešni anjeli sa venujú práve takejto službe.
Máme sýtiť hladných, odievať nahých a potešovať trpiacich a sužovaných. Máme slúžiť zúfalým a dávať nádej tým, ktorí ju stratili.“

Ellen G. Whiteová: Život naplněný pokojem, str. 47

Pane Ježišu, Ty dobre vieš, že by som si radšej dal slúžiť, než aby som slúžil sám. Pri pohľade na to, čo si pre mňa spravil, sa za svoje sebectvo hanbím. Vstúp do môjho vnútra a nahraď moju lenivosť ochotou slúžiť tam, kam ma pošleš.

Vlastimil Fürst st.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi