pomozsirotam1POMÔŽ DEŤOM V AFRICKOM SIROTINCI V MARACHI!
41 SIRÔT POTREBUJE JEDLO, ŠKOLSKÉ POTREBY A VIAC POSTELÍ.

Viac ako 500 rodín farmárov v chudobnej časti Busia v Keni učíme ako pestovať  bio sezam a kde ho predávať za férové ceny. Vďaka tomu môžu deti týchto farmárov chodiť do školy. Niektoré z nich navštevujú školu hneď vedľa sirotinca, kde sa Mohammed Sande Makongolo a jeho žena Angeline už 3 roky starajú o siroty vo veku 4 – 20 rokov. Bývajú v spoločnom dome na hraniciach Kene s Ugandou, kde spravujú aj školu a zbor.

ADRA Slovensko je prvá organizácia, ktorá im ponúkla pomoc. Keď sme zistili, v akých podmienkach žijú, učia sa, spia, jedia…, rozhodli sme sa, že sa pokúsime vyzbierať pre tieto siroty finančnú pomoc. Za vyzbierané peniaze zabezpečíme pre sirotinec: potraviny, kravu, sliepky, školské potreby a viac postelí aj materiál na novú prístavbu. Kto im pomôže, keď nie my? Tieto deti nemajú nikoho.

Fotodokumentácia

AKO MÔŽEŠ POMÔCŤ?

MÔŽEŠ PRISPIEŤ FINANČNE. Posielať veci do Afriky by bolo veľmi zložité a hlavne drahé. Preto najlepšou formou pomoci je finančný dar, ktorý nám môžeš poslať cez jednoduchý online darcovský systém. Pošli nám teraz ľubovoľnú sumu a my potrebný materiál nakúpime za výhodné ceny priamo v Keni. Alebo sa staň naším pravidelným darcom a pomáhaj ľuďom v núdzi každý mesiac. Ďakujeme, že pomôžeš, do zbierky sa už zapojili ľudia z celého Slovenska počas Soboty s ADROU. Ste super! ?

Viac na: http://www.adra.sk/nemamnikoho/

 

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi