Čo k tomu dodať? Ak je Boh za nás, kto je proti nám?… Som totiž presvedčený, že ani smrť, ani život, ani anjeli, ani kniežatstvá, ani prítomné, ani budúce veci, ani mocnosti, ani to, čo je vysoko, ani to, čo je hlboko, ani nijaké iné stvorenie nebude nás môcť odlúčiť od Božej lásky, ktorá je v Ježišovi Kristovi, našom Pánovi. List Rimanom 8,31.38-39

Mám sestru, ktorá je odmalička mojím vzorom. Mohla by som vymenovať všetky jej zručnosti a vlastnosti, ktoré som u nej obdivovala ako dieťa. A napriek tomu, že už dávno nie sme deti, môj obdiv k nej pretrváva.
Boli sme tri sestry, ja najmladšia. Naša prostredná sestra zomrela vo veku štyridsaťštyri rokov. Tri roky bojovala s rakovinou. Rok po jej smrti ochorela i moja druhá sestra. Diagnóza znela rovnako. Ako veľmi som sa bála o ďalšieho člena rodiny a tiež, ako bude sestra na túto zlú správu reagovať. Počítala som, že zákonite bude mať strach o život.
Jej reakcia však bola neskutočne vyrovnaná. Určite nepochopiteľná pre človeka, ktorý vo svojom živote spoznal len pozemské hodnoty. Vzdelaná žena so sľubnou kariérou a zrazu takáto choroba… Jej pevná viera v istotu Božej blízkosti v každom okamihu bola a je opäť niečím, čím je pre mňa vzorom. Obdivujem jej životný nadhľad. Je plný pokory i vďačnosti a trvá už štrnásty rok.

Nebeský Otče, ďakujem Ti za rodinu, ktorú si mi dal. Ďakujem Ti, že som mohla spoznať lásku, ale aj vnútornú silu sestry, ktorú Ty vo svojej milosti obdarúvaš tak, že je požehnaním.

Marcela Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi