Čokoľvek robíte, robte z tej duše ako Pánovi, a nie ako ľuďom. Veď viete, že od Pána dostanete za odmenu dedičstvo. Slúžte Pánovi, Kristovi! List Kolosanom 3,23-24

„Ak máme vo svojom srdci Božiu lásku, prejaví sa v celom našom živote. Príjemný vplyv Kristovej lásky bude vyžarovať do nášho okolia a bude pomáhať ďalším ľuďom.
Neodkladajme prácu pre Boha, dokiaľ sa nám naskytne nejaká mimoriadna príležitosť. Nečakajme, dokiaľ budeme môcť vykonať niečo veľké. Nemusí nás trápiť, čo si o nás myslia iní. Náš každodenný život má dokazovať, že naša viera je rýdza a úprimná. Keď ľudia spoznajú, že im chceme nezištne pomáhať, naša služba bude mať zmysel.
Aj najskromnejší a najchudobnejší nasledovníci Ježiša
Krista môžu byť pre ostatných zdrojom veľkého požehnania. Možno si ani nebudú uvedomovať, že niekomu pomáhajú. Ale spôsobom svojho života môžu vyvolať vlny dobra, ktoré po čase zintenzívnejú. A možno až raz v nebi pochopia, koľko dobra vykonali.“

Ellen G. Whiteová: Cesta k vnitřnímu pokoji, str. 84 – 85

Pane Ježišu, túžim po rýdzej a ozajstnej viere, ktorá dokáže osloviť aj dnešného človeka, ktorý je voči kresťanstvu skeptický. Ďakujem Ti, že moju vieru každý deň posilňuješ všetkým, čo pre mňa robíš. Pokračuj v tom, prosím.

Vlastimil Fürst st.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi