Ježiš im však povedal: Nemusia nikam chodiť, vy im dajte jesť. Evanjelium podľa Matúša 14,16

Už ste si niekedy robili test duchovných darov? Dozviete sa, akými darmi disponujete. Možno ste aj vy boli presvedčení, že žiadny duchovný dar nemáte, pretože to, čo robíte, robíte preto, že je vám to vlastné. Počas testu v zbore sa kumne naklonila jedna sestra a s úsmevom povedala: „Prečo práve ja musím mať dary, z ktorých bolia ruky?“
V tomto zbore už nie sme, ale veľmi radi sa do neho vraciame. A hádajte, od koho takmer vždy dostávame pozvanie na obed? Áno, od sestry, ktorá má dar, z ktorého bolia ruky, a nie sme vôbec jediní, čo zasadajú pri jej stole.
Dar pohostinnosti úzko súvisí s darom všímavosti. Verím, že mi teraz budete správne rozumieť. Pomôžem si biblickým príbehom o piatich chleboch a dvoch rybách.
Ježiša obklopil veľký zástup ľudí, ktorí túžili po jeho prítomnosti. Napĺňal všetky ich potreby okrem jednej. Nastal večer a učeníci si všimli, že zhromaždení ľudia potrebujú jesť. S týmto poznaním prichádzajú za Ježišom a dostávajú odpoveď, ktorú určite nečakali: Vy ste si všimli, tak im dajte jesť! Biblický príbeh sa končí nasýtením všetkých prítomných a množstvom zvyškov.
Všímavosť a ochota rozdeliť sa prináša požehnanie všetkým prítomným (i tým s boľavými rukami).

Ďakujem ti, Pane, za rozmanitosť Tvojich darov a prosím o dar ochoty deliť sa.

Marcela Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi