Odvtedy začal Ježiš kázať: Kajajte sa, lebo sa priblížilo nebeské kráľovstvo. Evanjelium podľa Matúša 4,17

Pokánie je zmena môjho zmýšľania, ktorá má za následok aj premenu môjho hodnotového rebríčka. To, čo bolo pre mňa predtým veľmi dôležité, stráca zrazu lesk a príťažlivosť. Prečo? Pretože som získal niečo cennejšie – vzťah so Stvo-riteľom. Boh sa v mojom rebríčku hodnôt dostáva na prvé miesto a ja vďaka nemu vidím, ako som sa s námahou hnal za tým, čo mi teraz pripadá ako zbytočná strata času.
Boli časy, keď som si myslel, že pokánie je môj výkon, ktorým dávam Bohu najavo, ako veľmi mi záleží napríklad na tom, aby mi odpustil moje hriechy. A tak som sa snažil…
Vďaka Bohu som po čase spoznal, že pokánie je dar. Je to proces, ktorý sa v mojom vnútri uskutočňuje od chvíle, keď som zveril svoje myslenie aj emócie Bohu. Tým sa začala premena. Skončí sa, keď budem spolu so všetkými spasenými premenený, aby som mohol žiť v nebeskom kráľovstve.

Pane Ježišu, aj dnes Ti dávam svoje ja. Prosím, pokračuj v jeho premene. Pretváraj ma na človeka, ktorý už na tomto svete bude vedieť, čo je dôležité a čo nie. Teším sa, keď dokončíš moju premenu a spolu s ostatnými ma vezmeš k sebe.

Vlastimil Fürst st.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi