AŽ DO KONCA

Tomu, kto zvíťazí a až do konca zachová moje skutky, tomu dám vládu nad národmi… Zjavenie Jána 2,26

Česká herečka Jana Šulcová, ktorú väčšina ľudí pozná vďaka komédii S tebou ma baví svet, hovorí: „Život nie je to, čo máme, ani to, čo chceme, ale to, čo vydržíme.“
Moja slepá kamarátka Katka často hovorila: „Vydrž, stojí to za to!“ Aj vo svojej slepote sa o seba dokázala postarať sama. Piekla vynikajúce buchty a vždy bola plná elánu a optimizmu.
Raz mi to nedalo a spýtal som sa jej, odkiaľ berie toľko odvahy a síl na bitku s nepríjemným osudom. Usmiala sa a povedala: „Pán Ježiš toho pre mňa vydržal oveľa viac! Tak prečo by som tu chvíľu netrpela? Teším sa, že prvé, čo uvidím v nebi, keď mi Pán Ježiš vráti zrak, bude jeho tvár. Nemyslíš, že to stojí za tú chvíľku utrpenia?“
Ježiš aj nás vyzýva, aby sme vytrvalosťou, ktorú nám dáva k dispozícii, dotiahli svoju životnú púť do víťazného konca. Čo to znamená? Že život nebude vždy taký, ako by sme chceli, a niekedy budeme musieť aj zaťať zuby, aby sme obstáli. Verme však Ježišovi, že to stojí za to.

Pane Ježišu, obdivujem Tvoje skutky a rád by som konal rovnako ako Ty. Niekedy sa mi to darí menej, inokedy viac. Pomôž mi vytrvať až do cieľa, inak by môj život stratil cenu. Urob zo mňa, prosím, víťaza.

Vlastimil Fürst st.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi