Tí, čo sa spoliehajú na Hospodina, sú ako vrch Sion: nepohne sa, trvá naveky. Ako sú vrchy vôkol Jeruzalema, tak je Hospodin vôkol svojho ľudu odteraz až naveky… Nech však tých, čo sa dávajú na krivolaké cesty, Hospodin zaženie aj s páchateľmi neprávosti! Pokoj nad Izraelom! Žalmy 125,1-2.5

„Pevne sa chopte záslužnej krvi ukrižovaného a vzkrieseného Spasiteľa, ktorý je jedinou nádejou vás i vašej spravodlivosti, vaším Zástupcom a Ručiteľom, vaším všetkým vo všetkom. Keď si to uvedomíte, pochopíte, že jediné, čo môžete urobiť, je prinášať mu obeť chvál.
Ak však nie ste ochotní prísť ku Kristovi a uznať, že je pôvodcom a vykonávateľom všetkého, ak sa domnievate, že prv než sa s vami Boh stretne, musíte prejsť určitú vzdialenosť, potom ste na tom rovnako ako Kain. Nepoznal Ježiša a nevedel, že Ježišova krv môže očistiť jeho hriechy a urobiť jeho obeť pre Boha prijateľnou.
Na svete je veľa Kainov s poškvrnenými darmi a obeťami bez Ježišovej krvi. Hľadajte Ježiša na každom svojom kroku. Dovolávajte sa očisťujúcej moci Ježišovej krvi, prednášajte svoje prosby Bohu, vrúcne sa k nemu modlite a študujte svoju Bibliu ako nikdy predtým.“

Ellen G. Whiteová: Faith and Works, str. 76

Pane Ježišu, aby som mohol byť stály vo svojej viere, potrebujem pevnú oporu. Ďakujem Ti, že mi ju každý deň ponúkaš. Tvoja obeť aj Tvoje vzkriesenie sú zárukou môjho spasenia. Drž ma, prosím. Len tak bude aj moje spasenie stále a pevné.

Vlastimil Fürst st.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi