Dvanásť brán je z dvanástich perál, každá brána bola z jednej perly. Námestie mesta bolo z rýdzeho zlata ako z priezračného krištáľu. Zjavenie Jána 21,21

Z času na čas neprežívame pekné dni. Možno nás opustil niekto blízky, sme smutní a túžime po tom, aby sa náš život zmenil.
Ja osobne nemám veľmi rada zmeny. Niektoré sú však dôležité a na niektoré sa dokonca aj teším. Sú zmeny, ktoré neplánujeme, a zmeny, na ktoré sa zas starostlivo chystáme – napríklad na svadbu či na narodenie dieťaťa.
Najväčšou zmenou, ktorú očakávame, je však príchod Pána Ježiša a následný pobyt v Novom Jeruzaleme. Všimnite si opis ulíc tohto mesta. Kráčať sa v ňom bude po tom, čo považujeme za drahocennosť. Čistota zlata je tam nepredstaviteľná, je číre ako krištáľ, bez prímesí. A čistota sa týka nielen ulíc, ale predovšetkým ľudí. Ak budú žiariť takou čistotou ulice, čo potom ľudia? Ak bude priezračne čisté to, po čom chodia ľudské nohy, aké čisté bude ľudské srdce?

Pane, v mysli mi znie pieseň: „Bože, stvor mi srdce čisté a ducha priameho, nech v mieri žijem so všetkými, a zbav ma zlého. Daj mi srdce, ktoré v pokore by Tebe bilo v ústrety.“

Marcela Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi