Kým ešte hovoril, zastrel ich jasný oblak a vtom bolo z oblaku počuť hlas: Toto je môj milovaný Syn, ktorého som si obľúbil. Jeho počúvajte. Keď to učeníci počuli, padli na tvár a veľmi sa báli. Ježiš však prišiel, dotkol sa ich a povedal: Vstaňte a nebojte sa! Keď pozdvihli oči, nevideli nikoho, iba samého Ježiša. Evanjelium podľa Matúša 17,5-8

Možno ste v detstve aj vy od svojich rodičov počuli, že keď ste poslušní, má z toho radosť i Pán Ježiš. Vďaka tomu som už ako dieťa vnímal poslušnosť ako niečo, čo je súčasťou môjho vzťahu s Bohom, a som za to rodičom vďačný.
Spomínam si, ako som raz zistil, že poslušnosť je dobrá len vtedy, keď počúvam toho správneho človeka. Kamarát niekde zohnal cigarety a chcel, aby som si s ním zapálil. No a ja som poslúchol. Potom mi bolo tak zle, že cigaretu som odvtedy už nikdy nevzal do úst.
Nebeský Otec vyzýva Ježišových učeníkov Petra, Jakuba a Jána, aby počúvali Ježiša. Vlastne im dáva príkaz, aby počúvali len jeho.
Nie je jedno, koho počúvam. Ak si zvolím zle, doplatím na to ja alebo moji blízki. A naopak, pri správnej voľbe sa môžem tešiť na priaznivé dôsledky svojho rozhodnutia.

Môj nebeský Otče, ďakujem Ti, že mi pripomínaš, koho mám počúvať. Viem, že sa mi to nie vždy darí. Pomôž mi, prosím, aby to dnes bolo lepšie.

Vlastimil Fürst st.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi