Ak sa vám nepáči slúžiť Hospodinovi, vyvoľte si dnes, komu chcete slúžiť… Ja však i môj dom budeme slúžiť Hospodinovi. Jozua 24,15

Jedného krásneho letného dňa sme sa túlali po prímorskom mestečku Mimice a blízko kostola na dome vyzdobenom mozaikou sme čítali záverečnú vetu dnešného biblického textu. Vyznanie obyvateľov tohto domu sa nám páčilo a viedlo nás k zamysleniu sa nad tým, či by sme si aj my dali na svoj dom takýto nápis.
Čo by to pre nás znamenalo? Zmenil by sa takýmto nápisom na dome život našej rodiny? V čom? K čomu by viedlo, keby sme sa takto verejne prihlásili k Bohu, ktorému chceme slúžiť? Možno by ľudia od nás očakávali niečo, čo by nás zvä-zovalo v našich prirodzených prejavoch.
Nakoniec sme sa dostali k tomu, aké sú naše prirodzené prejavy. Sme na tom rovnako ako Pavol? Ten v Liste Rimanom (7,21) píše: „Objavujem teda taký zákon: Keď chcem robiť dobro, mám v dosahu len zlo.“ A v 24. verši si povzdychne: „Ja úbohý človek! Kto ma vytrhne z tohto tela smrti?“ Stále máme sklon k hriechu. Napriek tomu nás Boh má rád a chce, aby sme boli jeho deťmi.

Pane, daj nám, prosím, odvahu, nech sa nehanbíme vyznať, že Ty si naším Otcom a že chceme slúžiť Tebe aj tým, ktorých nám posielaš do cesty.

Marcela Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi