Pretože zo skutkov zákona nebude pred ním ospravedlnený nijaký človek. Veď zo zákona pochádza poznanie hriechu. Teraz však je zjavená Božia spravodlivosť bez zákona dosvedčená zákonom a prorokmi. Božia spravodlivosť skrze vieru v Ježiša Krista pre všetkých, čo veria. Niet totiž rozdielu, lebo všetci zhrešili a nemajú Božiu slávu. Ospravedlňovaní sú zadarmo, jeho milosťou, vykúpením v Ježišovi Kristovi. List Rimanom 3,20-24

Keď som mal pätnásť rokov, stretol som sa s ľuďmi, ktorí tvrdili, že do Božieho kráľovstva sa dostanem vtedy, keď už tu na zemi budem spravodlivý, dokonalý a svätý. Ich argumenty boli také presvedčivé, že som tomu uveril.
Snažil som sa o dosiahnutie spravodlivosti, ale potom som pochopil, že to nedokážem. Zveril som sa otcovi. Otvoril Bibliu a prečítal mi tretiu kapitolu Pavlovho listu do Ríma. Uvedomil som si, že tieto texty počas diskusie s tými ľuďmi nezazneli. Počúval som otca a moje vnútro znovu plnil stratený Ježišov pokoj.
Pavlove slová mi pomohli pochopiť, ako to so spravodlivosťou vlastne je. Prichádza, keď namiesto skúmania seba začnem viac načúvať Ježišovi. Náš dôverný vzťah ma premieňa na jeho obraz bez toho, aby som sa každý deň trápil tým, či som už dosť spravodlivý a dokonalý na to, aby som mohol vstúpiť do nebeského kráľovstva.

Pane Ježišu, ďakujem Ti, že ma každý deň znova obliekaš do Tvojej spravodlivosti a postupne vo mne obnovuješ Tvoj obraz.

Vlastimil Fürst st.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi