Vtedy Hospodin povedal satanovi: Dobre si si všimol môjho služobníka Jóba? Veď na zemi niet nikoho ako on, kto by bol bezúhonný a priamy, bál sa Boha a stránil sa zlého. Jób 1,8

Patrí hrdosť medzi kladné vlastnosti, o ktoré by sme sa mali usilovať? Vždy som si myslela, že hrdosť je niečo ako pýcha, a tá určite nie je žiaduca.
Kedysi, ešte ako mladé dievča, som uprostred týždňa stretla v meste staršiu paniu zo zboru. Spýtala som sa, ako sa jej darí, a ona odpovedala: „Vďaka Pánovi.“ Nikdy predtým som takú odpoveď nepočula, a veľmi ma zaujala.
Premýšľala som o tom. Vďaka Pánovi sa mi darí. Vďaka Pánovi som tým, čím som. Vďaka Pánovi dokážem mať pod kontrolou svoj jazyk. Vďaka Pánovi mám vo svojom vnútri pokoj. Vďaka Pánovi…
Keď sa nám niečo v živote vydarí, máme z toho radosť, ale hrozí nám aj pýcha na to, akí sme dobrí. Ale ak si uvedomíme, že všetko je vďaka Pánovi, zostane nám v srdci vďačnosť a možno aj hrdosť na nášho Boha, pretože on je veľký, mocný, všemohúci, láskavý i milujúci. Vďaka Pánovi sme dokázali to, čo sme dokázali.
A je tu ešte jedna dôležitá otázka. Môže byť Boh aj na mňa taký hrdý, ako bol hrdý napríklad na Jóba?

Bože, som veľmi rada, že Ťa poznám. Chcela by som všetkým povedať, že si najúžasnejší Pán a Kráľ. Vďaka Tebe, z Tvojej milosti som tým, čím som.

Bohumila Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi