Vtedy k nemu prinášali deti, aby na ne kládol ruky a modlil sa. Učeníci im však dohovárali. No Ježiš povedal: Nechajte deti a nebráňte im prichádzať ku mne, lebo takým patrí nebeské kráľovstvo. Evanjelium podľa Matúša 19,13-14

Do preplneného autobusu pristupuje otecko s dieťaťom v náručí. Pani v stredných rokoch sa zdvíha a púšťa ich sadnúť si. Má ešte v pamäti, aké je to cestovať s malými deťmi. Stačí zákruta a môže byť problém. Jednou rukou, v ktorej je navyše ešte cestovná taška, sa neudržíte.
Ohľaduplnosť súvisí s láskavosťou. Snažíme sa druhému niečo uľahčiť, pomôcť mu.
Keď mamičky prinášali svoje deti k Ježišovi, aby im požehnal, učeníci to videli ako obťažovanie. Bránili svojho majstra a posielali ich preč. Ježiš to videl inak. Žehnal deťom. Správal sa ohľaduplne voči ženám, deťom, vdovám, chorým, chudobným, hriešnym…
V našej spoločnosti sa možno zabúda na starých ľudí i na tých, čo žijú v chudobe. Sme voči nim ohľaduplní? Máme pre nich dobré slovo?
„Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im. V tom je celý zákon i proroci.“ (Mat 7,12)

Pane Ježišu, ďakujem Ti, že si bol ohľaduplný. Dal si mi príklad, aby som sa aj ja snažila uľahčiť druhým ich trápenia, bolesti, problémy.

Bohumila Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi