ODVAHA PREHOVORIŤ

Vtedy Peter, naplnený Duchom Svätým, im povedal… Keď videli Petrovu a Jánovu odvahu a uvedomili si, že Peter i Ján sú neučení a prostí ľudia, veľmi sa čudovali a spoznávali, že sú to tí, čo boli s Ježišom. Skutky apoštolov 4,8.13

Kto je hrdina? Človek nútený bojovať nerovný boj? Potrebuje zbraň? Musí niekoho zabiť? Petra a Jána zatkla vtedajšia náboženská polícia a strávili noc vo väzení. Ráno ich predvolali a Peter prehovoril veľmi odvážne.
Čo môže človeku dodať odvahu zachovať sa správne a prehovoriť v situácii, keď ho to môže stáť aj život? Myslím, že jedine viera. Či už je to viera v Boha, alebo v nepomenovanú spravodlivosť, dobro a lásku, len viera môže človeku dodať silu postaviť sa a prehovoriť či vykonať, čo je potrebné.
Asi to chce ešte viac odvahy, keď nemám v ruke zbraň a musím sa spoľahnúť len na Božie vedenie. Odvaha ma môže pripraviť o kariéru, peniaze alebo aj život. Preto prosme Ducha Svätého, aby nám dal odvahu, keď ju budeme potrebovať.

Svätý Duch, Ty si dodal odvahu Petrovi, keď stál pred náboženskými vodcami. Dodaj ju aj mne, nech sa dokážem za Teba biť práve vtedy, keď je to potrebné.

Vlastimil Fürst ml.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi