VEĽKÁ JE TVOJA VERNOSŤ

Ak sme neverní, on zostáva verný, veď nemôže zaprieť seba samého. Druhý list Timotejovi 2,13

V televízii dnes môžeme často počuť: „Po správach bude nasledovať… Zostaňte s nami.“ Inak povedané – buďte nám verní. Rôzne firmy aj ľudia bojujú o našu vernosť. O našu pozornosť usilujú reklamné spoty výrobcov potravín, oblečenia, elektroniky, cestovné kancelárie nám zas sľubujú vernostné bonusy… Verným zákazníkom sú určené rozličné benefity, a to všetko len preto, aby aj naďalej zostali verní obľúbenej značke.
Pri vstupe do manželstva si partneri sľubujú vernosť až do smrti. Na svadobných oznámeniach sa často objavujú labute. Nie je to len pre ich krásu. Tieto nádherné vtáky sú si oddané. Žijú v páre, aj o mláďatá sa samec a samica starajú spolu. Stáva sa, že pri smrti jedného z labutej dvojice umiera od žiaľu aj ten druhý.
Na Slovensku sa podľa štatistík rozpadá každé druhé manželstvo. V deň svadby si sľubujeme vernosť, a myslíme to vážne. Chceme a plánujeme, že si budeme verní, realita je však iná.
Vernosť je ďalšou z vlastností Boha. Je verný nielen vtedy, keď sme verní my, ale aj vtedy, keď na svoje sľuby zabúdame. Je verný, pretože nemôže zaprieť sám seba.

Pane Ježišu, je mi ľúto, že často neviem splniť svoje sľuby. Chcem byť verná tak ako Ty. Prosím, pomáhaj mi v tom. Dávaj mi chcenie aj silu na činy.

Bohumila Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi