V Joppe žila učeníčka menom Tabita, čo v preklade znamená Srnka. Robila mnohé dobré skutky a štedro dávala almužny. Práve v tých dňoch však ochorela a zomrela. Poumývali ju a vystreli ju v sieni na poschodí. Pretože Lydda je blízko Joppy a učeníci sa dopočuli, že je tam Peter, poslali k nemu dvoch mužov so žiadosťou: Bez meškania príď k nám!… Peter poslal všetkých von, kľakol si a pomodlil sa. Potom sa obrátil k mŕtvej a povedal: Tabita, vstaň! Ona otvorila oči, a keď uvidela Petra, posadila sa. Skutky apoštolov 9,36-38.40

Slovensko je vnímané ako vyspelá krajina ochotná pomáhať iným krajinám pri rôznych katastrofách. Možno je to tým, že tu žijú ľudia, ktorí nie sú ľahostajní k chudobným a trpiacim.
O niekom sa povie: „To je taký dobrák.“ Čo si väčšina ľudí myslí? Pre mnohých je dobrák dnes tak trochu hlupák.
Je to však to najdôležitejšie hodnotenie? Dobrí ľudia sa vysoko cenia aj v Božích očiach. Preto dal Ježiš Petrovi moc, aby vzkriesil Tabitu.
Dobrí ľudia slúžia druhým a veria, že nerobia nič výnimočné. Prečítajte si verše z Matúšovho evanjelia 25,37-40. Ujať sa hladných, pocestných, chorých a inak trpiacich nie je dnes možno moderné, ale určite potrebné.

Otče náš, daj mi oči, ktoré budú vidieť Tvoje deti, ktorých potreby môžem naplniť. Viem, že od Teba dostávam všetko, čo potrebujem. Nauč ma umeniu deliť sa o to, čo mám.

Marcela Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi