Radosťou pre človeka je dávať odpovede. Aké dobré je slovo v pravý čas! Príslovia 15,23

„Naša láskavosť má presahovať kruh našej rodiny. Tým, ktorí otvoria svoj domov druhým, sa otvoria nové vzácne príležitosti… Naše domovy by mali byť útočiskom pre mládež, ktorá prežíva pokušenie…
Osvetlené zábavné podniky priťahujú a pozývajú každého. Všade okolo nás sú mladí ľudia, ktorí nemajú domov. Mnohí ho síce majú, ale zlý. Nepomáha im a nepovznáša ich. Takáto mládež sa potom ženie do záhuby. Zlo ju ničí v blízkosti našich domovov.
Títo mladí ľudia potrebujú ruku, ktorá by sa k nim v láske vystrela. Láskavé, jednoducho povedané slová a drobné, neokázalo prejavené pozornosti zaženú mračná pokušenia, ktoré sa sťahujú nad človekom. Úprimný prejav pravej lásky mámoc otvoriť dvere sŕdc, ktoré potrebujú cítiť vôňu kresťanských slov a jednoduchý, nežný dotyk Kristovej lásky.
Ak prejavíme záujem o mladých ľudí, pozveme ich do svojich rodín a zapôsobíme na nich svojou vľúdnosťou a ochotou pomôcť, mnohí radi zmenia svoju životnú orientáciu a pôjdu správnym smerom.“

Ellen G. Whiteová: Život naplněný pokojem, str. 186

Nebeský Otče, v minulosti som mnohokrát ocenil pomoc ľudí, ktorí sa voči mne zachovali neobyčajne láskavo. Vlož, prosím, rovnakú láskavosť aj do môjho srdca. Chcem pomáhať tým, ktorí to práve teraz potrebujú.

Vlastimil Fürst st.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi