Potom slovo Hospodina zaznelo Zachariášovi: Takto hovorí Hospodin zástupov: Na súde spravodlivo súďte a preukazujte si navzájom milosrdenstvo a láskavosť! Vdovy, siroty, cudzincov a chudobných neutláčajte a vo svojich srdciach nezmýšľajte zle jeden o druhom! Zachariáš 7,8-10

Všetci ich máme radi. Koho? No predsa láskavých ľudí. Je príjemné, keď sa k nám niekto správa láskavo, pravdivo a úprimne, s láskou, ktorá nám dodáva vedomie hodnoty.
Akým človekom som však ja? Čo svojím správaním dávam najavo ľuďom, s ktorými sa stretávam? Odchádzajú zo stretnutia so mnou v dobrej nálade, naplnení pokojom a radosťou?
Pracujem v azylovom dome pre mužov. Každý deň mám dosť príležitostí potrénovať si láskavé správanie k ľuďom, ktorí sú takrečeno na okraji našej spoločnosti. Sú rôzni. Mladí, starí, vzdelaní aj takmer negramotní, alkoholici aj abstinenti, slušní, ale aj hrubí. A aká som ja? Moje správanie k nim nemôže závisieť od toho, či som sa dobre vyspala.
Každý z nich je, rovnako ako ja, Božím stvorením. Všetci sme boli stvorení na Boží obraz. U niektorých ľudí je veľmi dobre skrytý a hádam aj zámerne maskovaný. Napriek tomu všetko, čo staviame na obdiv, je Boží obraz v každom z nás.

Pane Ježišu, ďakujem Ti, že na stránkach Biblie čítam príbehy o Tvojom láskavom zaobchádzaní s ľuďmi. Daj mi láskavosť, ktorá bude dôkazom toho, že som Ti odovzdala svoj život.

Marcela Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi