Neprestajne sa modlite. Prvý list Tesaloničanom 5,17

„Všetci si prajeme, aby naše prosby boli vypočuté hneď a priamo, a dávame sa ľahko odradiť, ak vypočutie prichádza neskoro alebo v inej, nečakanej podobe.
Boh je však príliš múdry a dobrý na to, aby vždy vypočul naše prosby vtedy, keď si to želáme, a spôsobom, akým si želáme. Chce pre nás urobiť viac a lepšie, než len splniť všetky naše želania.
Pretože môžeme dôverovať jeho múdrosti a láske, nemali by sme ho prosiť, aby sa podvolil našej vôli, ale snažiť sa pochopiť jeho úmysel a uskutočniť ho. Naše priania a záujmy by sa mali rozplynúť v jeho vôli.
Zážitky, ktoré skúšajú vieru, sú pre naše dobro. Na nich sa prejaví, či je naša viera pravá a úprimná, či sa opiera len o Božie slovo, alebo závisí od okolností, a preto je neistá a premenlivá. Viera sa posilňuje cvičením. Musíme sa cvičiť v trpezlivosti a mať pritom na mysli, že v Písme sú vzácne zasľúbenia pre tých, ktorí čakajú na Pána.“

Ellen G. Whiteová: Život naplněný pokojem, str. 118

Bože, viem, že to so mnou myslíš dobre. Napriek tomu často strácam trpezlivosť, keď sa na Teba obraciam a Ty mlčíš. Ďakujem, že Ty trpezlivosť so mnou nestrácaš. Pomôž mi zmeniť moju modlitbu. Chcem sa Ťa viac pýtať a tiež Ťa viac počúvať.

Vlastimil Fürst st.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi