NÁJDEM AJ JA POKOJ?

Pre nič nebuďte ustarostení, ale vo všetkom s vďakou predkladajte Bohu svoje žiadosti vo svojich modlitbách a prosbách. A pokoj Boží, ktorý prevyšuje každý rozum, uchráni vaše srdcia a vaše mysle v Kristovi Ježišovi. List Filipanom 4,6-7

Túžba po mieri a pokoji je v srdci každého človeka. Napriek tomu sú dejiny ľudstva pretkané násilím a vojnami. Následky tohto zla najhoršie dopadajú na prostých ľudí. Práve oni preto najviac túžia po mieri. Ale mocní tohto sveta túžia po ešte väčšej moci a bohatstve. A nemajú žiadne zábrany rozpútavať ďalšie a ďalšie vlny násilia.
Boh nám ponúka pokoj. Pokoj, ktorý prevyšuje každé pochopenie. Pokoj, ktorý si ani nevieme predstaviť. Napríklad vtedy, keď dieťa zaspí v náručí svojej matky a cíti sa v bezpečí. Alebo keď kuriatka sú schované pod krídlami kvočky. Boh plní svojím pokojom naše srdce i myseľ. Okolo nás môže byť zmätok a strach. Ak sa však spoliehame na svojho nebeského Otca, dáva nám pokoj.
V jednej piesni sa spieva: „Môžeš mať pokoj vo svojom srdci každú hodinu a každý deň. Pokoj, ktorý svet nemôže dať, pokoj, ktorý svet nemôže vziať.“

Náš nebeský Otče, Ty mi ponúkaš pokoj, ktorý môžem mať aj v tomto nepokojnom svete. Chcem sa Ťa držať a spoliehať sa vo všetkom len na Teba. Naplň svojím pokojom moje srdce i myseľ. Ďakujem Ti za to už teraz.

Bohumila Fürstová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi