Tohtoročnú zlatú plaketu pre humanitárneho pracovníka udelovanú Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky dostala Mária Sliacka, ktorú nominovala slovenská pobočka adventistickej  humanitárnej organizácie  ADRA. sliacka1Cenu jej 3.11. osobne vo svojom úrade odovzdal Miroslav Lajčák, podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Je tretím nositeľom tohto ocenenia.

Mária pracovala ako projektová manažérka na humanitárnych projektoch ADRA Slovensko na Ukrajine, Bosne a Hercegovine a predtým v Keni, Haiti, Turecku a ďalších krajinách. Prínosom nie je len jej práca projektovej manažérky v teréne, ale tiež širší presah do advokačných aktivít a jej snaha budovať kapacity humanitárnych mimovládnych organizácií z vyšehradského regionu, ktorej výsledkom je založenie siete stredoeurópskych humanitárnych a rozvojových organizácií CEDRON alebo napríklad aj jej súčasný projekt na vzdelávanie humanitárnych pracovníkov ukrajinských mimovládnych organizácií. Máriina snaha o aplikovanie aktuálnych humanitárnych trendov v praxi a jej pracovná zanietenosť sú veľmi inšpiratívne.

Verejnosť mohla nominovať humanitárnych pracovníkov, ktorí by si za svoju činnosť zaslúžili cenu ministra, do 5.10. Ďalšími nominovanými boli Martina Bencová- Utešená (Dvojfarebný svet), Vladimír Krčméry (Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety), Ján Husár (freelancer), Juraj Benca (Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety), Rastislav Maďar (International Humanity) a Martin Kolibab (Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety).

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi