Tridsiaty prvý ročník kresťanskej akcie „Mírák“ sa bude konať v termíne 9. – 11. októbra 2015 v priestoroch auly Vysokej školy baníckej v Ostrave – Porube. Hlavným mottom tohtoročného stretnutia mladých kresťanov je odpojenie sa od ruchu moderného sveta a napojenie sa na Toho, ktorý sa ako jediný nemení – na samotného Boha.

Banner

Organizátori tohtoročného ročníku pozvali k uvažovaniu nad touto tematikou kazateľa vinohradského zboru Cirkvi adventistov siedmeho dňa Michala Balcara. Pilierom akcie nie je iba Božie slovo, ale i hudba a modlitby. Program „Míráku“ preto ponúkne namiesto tradičného večerného koncertu niečo trochu odlišného. Diváci v sále budú mať možnosť vyjadriť svoju vďačnosť Bohu priamo na pódiu. Týmto zvláštnym a určite výnimočným večerom bude prevádzať Ján Majer, kazateľ zboru CASD v Třinci.

2Organizátori z radov Cirkvi adventistov siedmeho dňa sľubujú tiež rôzne workshopy (ktorých výsledky budú neskôr realizované na pódiu), hudobné vystúpenia a predovšetkým možnosť nájdenia miesta, kde mladí ľudia môžu na chvíľu zabudnúť na uponáhľanosť dnešných dní a ponoriť sa do svojich myšlienok.

Prajeme si, aby hlavná myšlienka tohtoročného „Míráku“ ukázala na to, že je nutné neustále premýšľať nad tým, čo na nás pôsobí a či sa tým zbytočne neokrádame o čas, ktorý môžeme tráviť s Bohom,“ informujú webové stránky tejto akcie. Nielen toto hlavné posolstvo tohtoročnej témy „Mírák – Unplugged“ môžete nájsť na oficiálnych stránkach projektu: http://mirak.info/2015/, kde bude pripravený aj priamy prenos.

Jiří Klečka
jiri.klecka@centrum.cz
+420 602 625 719

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi