Od 12. do 19. júla sa v Poprade a v blízkom okolí uskutočnila knižná evanjelizácia mládeže. Zúčastnilo sa jej 11 študentov (z toho 6 dievčat) a jeden záujemca o prácu v knižnej evanjelizácii. Okrem nich sa akcie zúčastnili aj piati knižní evanjelisti.spoločná Počasie vyšlo úplne ideálne a dvojice študentov, odhodlane chodili po neďalekých dedinách. Nie je bežné vidieť, ako sa mladí ľudia modlia, pripravujú a odovzdávajú do Božích rúk. Nie je bežné vidieť, ako si navzájom pomáhajú a ako sa ich počiatočný strach a úzkosť mení na úprimnú radosť a u väčšiny z nich aj v nadšenie. Takéto skúsenosti sme videli a prežili všetci, ktorí sme tam boli. U zákazníkov zostala literatúra v hodnote 1 923 EUR, 273 kníh, z ktorých bolo 75 duchovných. Celú akciu sme ukončili v sobotu bohoslužbou v Poprade, kde sa mládežníci podelili s veriacimi domáceho zboru so svojimi zážitkami.

Rastislav Špalek, vedúci oddelenia knižnej evanjelizácie pri SZ CASD

Pripájam úprimné vyjadrenia našej mládeže:

Kolportáž sa mi veľmi páčila, odniesla som si z nej kopu skúseností a zážitkov. Prvý deň som mala stres, bála som sa reakcie ľudí a tiež som sa bála, že pri rozprávaní niečo popletiem. Ďalšie dni som sa už osmelila a cítila som sa lepšie. Najsilnejší zážitok bol pre mňa Utorok, keď som robila s Paťkou. Doobeda sme predali jednu Cestu ku Kristovi, za čo sme boli vďačné, ale potom sa nám už veľmi nedarilo. Poobede sme prešli pár domov a už sme boli nervózne, lebo každý nás odbil nejakou výhovorkou. Rozhodli sme sa, že sa pomodlíme, aby bol Pán Boh s nami. A tak sme prešli ešte niekoľko domov, a videli sme jednu pani na dvore, tak sme jej ponúkli knižky a hneď si zobrala 3. Boli sme z toho nadšené. Celá kolportáž bola super a plánujem prísť aj budúci rok.

Peťka

 

Táto kolportáž bola pre mňa už tretia v poradí, a bola úplne iná ako ostatné. Hoci som nezarobil veľa peňazí, zažil som niekoľko pekných skúseností, počas ktorých som cítil Božiu prítomnosť. Znovu som si uvedomil, že sa treba spoliehať len na Neho. Uvedomil som si, že nestačí tváriť sa ako ,, svätý“. Každý z nás by mal vedieť, že žiť s Bohom je o úprimnom vzťahu a dôvere. Ďakujem KE.

Matúš

 

Takže moja práca v kolportáži sa mi páčila, myslím si, že by si to mal vyskúšať každý. Nie je to ani ľahká ani ťažká práca. No hlavne je, že sa mi to páčilo a určite prídem aj nabudúce. Myslím si, že to netreba vzdať ak vám niekto zatvorí dvere pred nosom. Treba ísť ďalej a určite raz zaklopeme na tie správne dvere. Za najdôležitejšie pokladám vzťah s Bohom!!! Z KE si beriem pekné zážitky a nové skúsenosti. Som rád že som mohol spoznať nových úžasných ľudí.

Jozef

 

Tento týždeň, alebo pre mňa aspoň pár dní, bol jedna veľká skúsenosť. Páčilo sa mi skúsiť aké to je chodiť od domu k domu a zažívať sklamanie alebo naopak veľkú eufóriu, keď boli ľudia milí a ochotní nám venovať chvíľku času , a kúpiť si niečo. To naozaj vedelo nabudiť na ďalšiu pol hodinu, cez ktorú sme nič nepredali.J Neviem si predstaviť robiť toto celý život, alebo mať to ako povolanie, pretože je to naozaj vyčerpávajúca práca ale len fyzicky, ale aj psychicky. Ale Boh mi túto pár dňovú prácu požehnal a ani jeden deň nebol ,, nulový“ , a preto dúfam, že sa tieto knihy dotknú ľudí a nebudú len zapadať prachom. A tak sa teším o rok zas ako budem navlačovať kufor, vyzerať ako jehovista, budú ma strašiť psi, znechucovať ľudia , ale budem mať zas nové zážitky a skúsenosti.

PS: Kuchárka varila fajne.

Rebecca

 

Na KE som už druhý rok. A myslím, že tento rok bol naozaj veľmi požehnaný. Musím povedať, že táto práca je naozaj veľmi vyčerpávajúca, hlavne fyzicky ale veľakrát aj psychicky. Ale ktorá práca nie ? J Prvý deň bol dosť vyčerpávajúci už len z hľadiska predaja. Ale druhý a tretí deň sa to znovu pekne otočilo a ľudia nás prijímali. Som moc Bohu vďačná za tento naozaj naplňujúci týždeň a skvelú partu kamarátov. Ale hlavne som šťastná, že aspoň malá čiastka ľudí si kúpila knižku, a verím že ju budú aj čítať a dozvedia sa niečo nové.

Vďaka ti Bože.

Paťka

 

Na KE sa mi veľmi páčilo. Bola som až prekvapená ako dobre. Myslela som, že budeme väčšinou len pracovať. Páčila sa mi tá rodinná atmosféra. Jedlo mi chutilo tiež. Zistila som, že to nie je až taká jednoduchá práca, ale určite chcem prísť aj budúci rok. Mám veľa nových zážitkov a skúseností. Viac sa teraz bojím psov, ale zasa sa menej hanbím ľudí, ktorých nepoznám. Zhrniem to do jednej vety: Bolo tu úplne super. Ďakujem za celý týždeň.

Karin

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi