Slávnostná sobotná bohoslužba GK2015

Vyvrcholením Generálnej konfencie CASD 2015 je slávnostná bohoslužba v Alamodome San Antonio. Na bohoslužbu sa okrem delegátov a hostí zišlo aj množstvo spoluveriacich zo širokého okolia. Alamodome má kapacitu až 70 000 miest a tribúny sa dnes zaplnili až do najvyššieho poschodia.

21Prvá časť bohoslužby – sobotná škola bola venovaná skúsenostiam z celého sveta. Svoje svedectvo povedal aj lekár a misionár Mudr. Milan Moskala z ČR, ktorý prežil viac ako 20 rokov v misii v Bangladéši. Zaujímavý bol aj príbeh človeka z Turecka, ktorý ako moslim celé roky študoval úlohy sobotnej školy a prekladal ich do tureckého jazyka pre miestnych veriacich. Pri tejto dobrovoľníckej práci aj on sám bol oslovený ich posolstvom a rozhodol sa pokrstiť a pripojiť k cirkvi.

V druhej časti boli predstavení novozvolení predstavitelia Generálnej konferencie Cirkvi adventistov s. d. a predstavitelia jednotlivých divízií cirkvi. Zhromaždenie cez skype pozdravil aj bývalý predseda GK Robert Folkenberg, ktorý sa zo zdravotných dôvodov nemohol zúčastniť konferencie osobne, ale sleduje dianie online. Cez skype sa pripojil a zhromaždenie pozdravil aj br. Clyden O. Franz, bývalý podpredseda GK, ktorý má dnes 102 rokov a má platný vodičský preukaz ešte na ďalšie 3 roky!

Biblické posolstvo predniesol predseda GK Ted Wilson. Zdôraznil slová Ježiša Krista „Prídem skoro,“ ktoré sú základom posolstva Cirkvi adventistov s.d. a položil otázku prečo Ježiš ešte neprišiel. Pripomenul príbeh Mojžiša stojaceho na prahu zasľúbenej zeme.

Vo svojom posolstve vyzval spoluveriacich, aby ak dnes tiež stojíme na prahu zasľúbenej zeme, sme zamerali svoju pozornosť na bibliu a rozhodli sme sa každý deň venovať čas osobnému štúdiu Božieho slova a osobnému zapojeniu každého člena cirkvi do misie a služby cirkvi. V závere vyzval mladých ľudí, aby svoj talent venovali službe, pretože toto je v prvom rade ich cirkev.

Program bohoslužby bol bohatý na rozmanitú hudbu a spev. Vystúpili sólisti, spevácke zbory, rozmanité malé formy ale aj hudobníci hrajúci na rôzne netradičné hudobné nástroje, až po veľký symfonický orchester. Rozmanitosť hudby a foriem oslavy Pána Boha patrí k rozmanitosti kultúr ktoré sú zastúpené v celosvetovej cirkvi.

28Pochod národov na GK 2015

Generálna konferencia CASD 2015 v San Antóniu vyvrcholila v sobotu večer pochodom národov. Tento krát to bola prezentácia histórie misie Cirkvi adventistov siedmeho dňa. Vlajkonosiči jednotlivých delegácií prichádzali postupne na pódiu v národných krojoch v takom poradí, ako prichádzala misia cirkvi do ich krajiny. Moderátori predstavovali historické fotografie dokumentujúce šírenie posolstva o druhom príchode Ježiša Krista do jednotlivých krajín za ohromného aplauzu naplneného Alamodomu. Slovensko na pochode národov reprezentovali ako vlajkonosiči Maťo Pavlík s Jankou Bielikovou v prekrásnych slovenských krojoch, ktoré si vyslúžili obdiv a nekonečné fotografovanie.

GK 2015 sa dnes stala súčasťou histórie. Budúce zasadanie je naplánované v r. 2020 v San Louis, samozrejme ak sa dovtedy radšej všetci nestretneme v nebi 🙂 …

zo San Antonia informuje delegát a hospodár SZ CASD Stanislav Bielik

foto použité v článku: Otevřený diář Mikuláše Pavlíka/ M. Pavlík

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi