POZVÁNKA – HOVORME O NÁSILÍ NAHLAS

Pomôžte nám šíriť informácie o tom, že každý má právo byť šťastný. Zdieľajte pozvánku na zaujímavú a potrebnú diskusiu s 3 odborníčkami a samotnou obeťou násilia, ktorá dnes už žije svoj vlastný dôstojný život. Viac o diskusii, ktorá bude 23. 11. 2017 o 18,00 h na Ferienčíkovej 5 v Bratislave, aj o tom, prečo ju organizujeme, zistíte na www.adra.sk. Ďakujeme.

ADRA VEČER – ALBÁNSKO OČAMI DOBROVOĽNÍČKY

Príďte na ADRA VEČER v Bratislave alebo v Košiciach a preneste sa na chvíľu s nami do krajiny, v ktorej pomáhame už niekoľko rokov. Janka Fintová ako dobrovoľníčka ADRA Slovensko s podporou programu SlovakAid na vysielanie dobrovoľníkov do rozvojových krajín strávila 2 roky v Tirane v Albánsku a rada vám o tom porozpráva.

Bratislava29. novembra 2017 o 18,00 hod. – Ferienčíkova 5

Košice9. decembra 2017 o 17,30 hod. – Hlavná 68

INTEGRÁCIA RODÍN NA SLOVENSKU POKRAČUJE

Návšteva ZOO v Bratislave potešila najmenších klientov nášho projektu integrácie kontaktom so zvieratkami a prírodou. Tejto príjemnej akt ivity sa zúčastnil ADRA tím projektu Step 3 spolu s 23 deťmi a študentmi a 13 dospelými, prevažne matkami. Všetci sme sa pri tejto príležitosti nielen opäť vzájomne stretli a porozprávali, ale najmä deti dostali nové podnety a zážitky. Viac o tom, ako pomáhame ľuďom v núdzi začať nový život v bezpečí na Slovensku, zistíte na www.adra.sk aj v našej Výročnej správe 2016.

ĎAKUJEME, ŽE POMÁHATE S NAMI

Ak nás sledujete na fejsbúku, tak viete, že vlna, látky, príspevok vo výške 1 100 Eur na ďalší materiál potrebný do projektu šitia a štrikovania v gréckych táboroch a tiež zubné kefky, ktoré sýrskym rodinám na úteku venovala firma Curaprox Slovensko, sa dostali do správnych rúk. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto pomoci, aj tímu lekárov z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, ktorí nám pomohli s distribúciou zubných kefiek v teréne. Nedokážeme pomôcť všetkým, ale spolu pomáhame mnohým. Aj vďaka vám.

TRÉNOVALI SME NEZISKOVKY V ALŽÍRSKU

Mladí ľudia z EÚ majú možnosť nadobudnúť jedinečnú pracovnú skúsenosť v inej krajine a spoznať inú kultúru cez program EU Aid Volunteers.  Postupne trénujeme mimovládne organizácie z Albánska, Alžírska, Maroka, Gruzínska a Turecka, aby boli kvalitne pripravené na hosťovanie dobrovoľníkov z EÚ a získali potrebnú certifikáciu. Sme radi, že aj vďaka nám sa výrazne zlepší medzinárodný dobrovoľnícky systém, čo prinesie veľa pozitív pre dobrovoľníkov aj organizácie a tým aj pre ľudí v núdzi, ktorým pomáhajú. Kus práce za nami, aj pred nami, myslite na nás.

PREČO ROBÍME CAPACITY BUILDING?

Vďaka skúsenostiam, ktoré máme, vieme trénovať a školiť ďalšie neziskové organizácie v tom, čo najviac potrebujú. Takto im pomáhame riadiť projekty pomoci v ich krajine efektívnejšie a dosiahnuť ešte lepšie výsledky. Prečítajte si na www.adra.sk/blog, o čom sme hovorili na konferencii v Kyjeve, kde sa zúčastnilo až 100 ľudí z neziskového sektora na Ukrajine.

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi